January 19, 2010

manusia berhati budi..


masih ada lagi kan orang berhati budi and berperikemanusiaan ni... sungguh tak percaya and aku agak sedikit terharu la pasal kejadian ni...

korang nak tau tak kejadian ape???


kejadian tu ada kait mengait dengan kereta depan ni...act, tengah2 jem otw balik rumah from keje, kete ni dok depan aku... kire aku asek follow vontot die je la kan... tetibe time kat satu trafic light ni, lampu dah ijau, die jalan sket and then die brek mengejut.

then die macam jalan sket stop jalan sket stop.. ala ala kete rosak pon ade... pastu die bukak tingkap die...like wanna say something to me sambil pandang belakang, tapi malangnye aku tak nampak die, die tak nampak aku..

then mamat tu turun. a chinese guy.. turun g depan kete die, and then tengok bawah kete die. "sah kete rosak" aku cakap dalam ati.

pastu tetibe ade mamat naek motor benti sebelah kiri kete tu, and tunduk angkat sekor anak kucing kebasahan (mebi masuk lopak air kot).. aku macam tergamam..

baeknye chinese guy tu... masih berperikemanusiaan. sanggup berenti and turun nak selamatkan kucing tu. dah la hensem, baek pulak tu... tteee heee...


aku terharu di situ. tu yang dapat snap pic after kejadian je... time ni dah selamat nak menuju ke rumah dah...di Jln Sg. Besi.

5 LoveLoLLipop:

BULLET said...

PATUTLA CAM BIASE NAMPAK PEMANDANGAN TEMPAT NI...

MYRAspberry said...

hehehehe...bullet pon slalu lalu citu ke?

BULLET said...

xla selalu tapi cam la jalan2 kat area tu...ni kuar dari round about yang kat federal bakery tu kan...tol x?

MYRAspberry said...

YES! tepat sekali.. ni kat depan federal roti tu la... orang keje loke yew, lalu citu la..

BULLET said...

hahahha, pandai2...