March 19, 2010

nak masak ape eh minggu ni....


sampai dah takde idea ha nak masak ape pon tak tau.... boleh kate tiap2 minggu rotate mende yang same je kalo masak...

AYAM:
-masak merah
-masak lemak cili api
-masak kicap
-goreng tepung
-padprik

SOTONG:
-masak sambal
-goreng kunyit
-goreng tepung

UDANG:
-masak sambal
-goreng kunyit
-masak lemak + labu


saya sudah jemu dengan makanan2 diatas!!! tolong...nak masak menda laen tak reti... camne eh?? ni yang kena google resepi kot kan... btw, 3 jenis lauk ni je yang laku kat umah aku...ikan, confirm mesti berbaki takde orang makan nnt. sardine pon same.

will update later nak masak ape weekend nih...

FYI, si BF and Topet akan makan kat umah kitorang every weekend... tu pasal kena masak.. tapi kadang2 ade je makan luar.. ponat den nak masak.. tu blom jadi bini lagi..

5 LoveLoLLipop:

siLLy uNder tHe sky said...

ayam g0reng kunyit beb~
xpn..t0myam seaf0od!!k0 kn ske tomyam...hehe

sheila izrin zaki said...

buat la tomyam seafood! sedap tau. my sayang suke~~ hehehe aku baru nak blaja masak kan mende tu untuk die. kiki :p

MYRAspberry said...

ayen: mmg ar aku suke tmyam!! tp tak ret kot..huhuhu

Sheila: hahaha....semangat!

sheila izrin zaki said...

e eh.. ayen.. same la idea kite~~ hehehe :p

siLLy uNder tHe sky said...

muahahaa....crave f0r t0myam!!hee