March 10, 2010

re-reunion di tepi highway..


yes.. sekali lagi reunion ditepi highway...

lepas je balik dari pangkor tu, masing2 bawak haluan balik tmpat masing2 la kan... for us, kitorang singgah umah tiqah dulu... so jadi lambat sikit la nak balik KL.

tetibe tengah2 jalan nak sampai Rawang dah dalam 10KM lagi, kete aku macam semput2... ah sudah! terus gerak ke emergency lane, bagi double signal. tapi tak berani nak berenti sebab gelap gile. plus lori plak banyak and laju...

then nasib baik ada satu keta member, K'on kat belakang. terus suh Intan call diorang suh berenti tlg kitorang nanti. kitorang pon jalan la slow2 dengan gear 2 3 je. yes, aku bawak manual! sampai rnr Raawang lega. then K'on pon sampai.

diorang tengok2, letak air bateri, then bole plak jalan. kitorang jalan la balik kan.. time ni Intan dah naik keta K'on dah. Along and Ayen memang naik dengan diorang since nak balik Bangi terus kan.

keta aku plak Shailo yang bawak. ok lagi...then tetibe jadi balik. tu yang tersadai tu lepas rnr Sungai Buloh. tersadai tepi jalan lak tu.

itu lah Yaya saye!!!! yang merah tu...

tak pasal2 buat satu reunion lagi kat tepi highway ni... time ni dah pukul 1 2 pagi dah. kesian kat diorang la esok ada class la ape la kan...aku dah confirm2 apply EL.


then call la PLUS kan kot2 diorang bole tolong kan. pastu dah datang cek2 sane sini then cakap takleh nak buat ape sebab keta ni dah modified macam2. my enjin totally lain dah sebenarnye... huhu....

tapi at least berusaha la dulu kan.. ni keluar2 lori PLUS tu dengan muka baru bangun tido nye, pegang sane sikit dah. tu je. pastu mintak diorang owing sampai tol kan, diorang taknak plak.

diorang cakap nnt rosak, PLUS jugak kene. diorang maksudkan kalo skirtong depan keta aku tu rosak, aku marah diorang camtu la.. sebab diorang cakap penah ade kes macam ni..

then aku call la si BF suh datang and cari tow truck skali. huhu....

pkul 3 jugak la si BF and Juling and Jeff sampai.. bile diorang dah sampai, aku suh K'on, Shailo, Ayen and Along balik dulu la. kesian diorang nak tunggu lagi. si Intan BF die dah datang amek dah kat tepi highway nih.. lagi advance.

pukul 4.30 pagi tow truck sampai. pukul 6 sampai Cengal. mesej yatie cakap tak g keje. then terus tido. bangun kul 1 si BF suh g tengok keta dah siap and BAYAR! melayang duit gaji baru masuk. tukar karburator je padahal.

mende nak jadi nak wat camne kan..redha...

0 LoveLoLLipop: