March 5, 2010

beraktiviti petang di Teluk Nipah...


kitorang memang punctual ok... pkul 3 dah keluar dah. semangat la katakan. nak penat pon 2 hari ni je kan dengan kawan2. so gunakan masa sebaik2 nya. tak kesah la panas pon kan, janji leh have fun dengan kawan2 sama2 membesar dari sekolah dulu.



sakan cik kak cik kak ni sume main bola tampar. walaupon time ni rasa macam kaki ni dok dalam air panas tau. sebab pasir die panas gile...


aku surrender awal, maen sekejap je. janji dapat pukul 4 5 kali pon jadi la wwalaupon tak berapa nk terer kan..

dari tak pukul langsung ape kes?? takde tangan ke? hihi....


then after that its time to BANANA BOAT!!! atau dalam bahasa melayunya BOT PISANG. kahkahkahkahkah...gile tak sesuai name tu...

time naek banana boat ni ada satu peristiwa kelakar tau... tengah2 bot ni bawak laju kat tengah laut, and time tu jugak la ombak kuat gile. memang melambung2 la sume orang kan...

nak dijadikan cerita, Intan dok belakang sekali boleh terjatuh time bot tengah laju. tapi sempat lagi die menjerti "Pakcik, Berhenti!!!"
dah la suara die memang kuat kan. terus laju je pakcik tu berhenti. time tu aku tgk muke Intan dah pucat lesi. siap sempat cerita lagi yang seluar die terlondeh la sebab bot laju, so kirenye air yang tarik la seluar die tu.

sila bayangkan muka seseorang yang tengah panik terjatuh, sambil tangan kiri tarik2 seluar naik, and tangan kanan pegang banana bot punye tempat pegang tu, and hidung kembang kempis tahan takut. hahahahahah...

oppppssssiiieeee!!! sorry Intan...


tapi oleh kerana Intan mempunyai kawan2 yang baik hati, aku and Along pon tolong la tarik die naik atas banana tu.. then kami main2 tepi pantai pulak.


mandi2 and ada yang tak reti berenang tu siap belajar berenang.. habis kecut sume bende berendam lama sangat.


kan naik banana boat kan penat jatuh kena naik segala sume kan, so aku dok berendam je la dalam air tu lepas tu.

diorang ajak g snorkelling pon aku taknak dah sebab terlalu penat...takpe la tak gi snorkelling pon, biasa2 je kan pangkor?? hihi... tu la gayanye kalo orang dah pernah g tempat cantik2, tempat yg biasa2 ni die taknak snorkelling lak. "cakap kat diri sendiri nampak"


ni plak geng geng yang g snorkelling... naseb baek aku tak pegi tau... diorang kena tinggal dengan pakcik bot tu ok... dekat 2 jam lebih la jugak...

aku and Intan n lain2 yang tak ikot tu dah boleh siap balik bilik mandi landing2 atas katil dah... siap nak tetido lagi...

tapi tak jadi sebab Hilal ajak g tengok sunset pulak...


And to be continue....

3 LoveLoLLipop:

Miss Dels said...

hahahahahahahahaha intan! bongok laaaaaaaaaaaaa... aku gelak sorang2 ok kat bilik ni bace part die jatuh tuh. hahahahahahahahaha aku bleh imagine intan jatuh pastu cuak2 tuh. oh i miss sama itu ppuan gila! n of cos i miss u girls too! :(

MYRAspberry said...

hahahahaha...tau takpe kan dila... kitorang yg tengok n dengar2 die cakap ni lagi la gelak 2 hari pon tak abes ok... dah la memang lawak, ditambah dengan kawan2 yg kuat gelak, abes kena bahan 3 4 tahun ni. confirm punya la..

siLLy uNder tHe sky said...

hee~game b0la tmpar yg best!!1st tyme ak men w0oo...