August 27, 2010

aku insan lemah...


semalam.... pertama kali dalam hidup sejarah aku kat dunia ni menangis lepas berbuka puasa.. dalam pukul 8 macam tu... hiba. syahdu. sedih. no other words.

sebab nya kecik je... sebab berbuka sorang2. bukan tak biasa, biasa je. in fact selalu jugak la buka sorang2 weekdays macam tu... sebab kadang2 my housemate ada hal lain so kena berbuka kat luar dengan orang lain. kalo dengan kawan2 dia yang aku kenal, aku join sekali la..

elok je lepas habis berbuka makan nasi kerabu and chicken wing, kemas2 semua, time tu tengah tengok berita tv3. i received a call from mama... tanya khabar semua makan apa sihat ke tak segala kan. time tu ok lagi.

then she started to cerita pasal berbuka puasa at kampung, (yes mereka dekat kampung sekarang sebab harini Perak cuti) makan ramai2, pegi bazar ramai2, beli macam2, masak macam2, ke-happy-an berbuka ramai2, mata aku dah start bergenang air mata.

sedih sebab aku tak dapat join diorang. tak dapat jumpa nenek. and my closest auntie and cousins. sedih sebab diorang ramai2 bising2 tapi aku kat rumah sorang2 sunyi and dengar bunyi tv je.

tapi aku control suara tak nak bagi mama tau aku dah dekat nak meleleh air mata. mama cerita2 lagi. aku macam "ye ke" ala2 gelak tapi sebenarnya sebak.

i miss them. i miss semua. tot of nak balik this sunday and MC isnin and selasa balik KL balik.

oh satu lagi benda yang aku tak percaya. petang tu before habis office hour aku dok memekak kat officemate aku Yatie yang aku nak makan nasi ulam. tapi taknak beli kat bazar sebab nampak macam tak sedap. nak yang nenek aku buat, nenek aku gaulkan. sedap. then mama bagitau yang memang nenek buat nasi ulam!!!! macam dia dapat rasa apa cucu dia nak makan kan?? lagi aku sedih!

lepas je letak phone terus meraung!

7 LoveLoLLipop:

Nor_Emylin said...

alahai...sianNya ko Myra...tak pe la...adatlah beb..make sure this weekend ko gi la balik ehk...terubat gak nak mkn nasi ulam ko tuh...
P/s : aku tak pernah makan...dia yang mcm byk2 sayur tuh ke?? hehehe

MYRAspberry said...

huhuhuhu...

haah nasi ulam tu yg banyak sayur..tapi bukan macam nasi kerabu tau.. ni dia gaul sekali dengan ikan masin...

Daffodil D said...

Its okay. Lepak ni balik je terus gegar rumah makan lanyak baham sume banyak2 ye. he he

$ue @nim said...

tu la. maksu soh dtgberbuka kat umah maksu, x nk... meriah skit rmai2... smlm pn maksu gi berbuka kat umah babu yah gk... saje je.. last2 pose nih, nk la rase meriah skit.. sll brbuka bredua jer + sorang budak x pose.. :D...

MYRAspberry said...

D: dah blk pon last weekend.. mmg gegar-segegarnya lah... hehehehe

Sue: huhuhu...nak pegi tp asek pikir jauuuhhhh je....da balik2 area KL-cheras-ampang..itu je...
ok2...maybe ahad ni tasha nak dtg rumah da sbb die nak teman da drive blk ipoh ari rabu nnt. insyaalah da bawak die g sana k..

$ue @nim said...

ohohoh.. ye ke.. kalu gtu jemput la... tapi jgn lupe bwk TX-5... maksu nakkkkkk...

MYRAspberry said...

TX-5 takde... dinasour T-rex adaaa.....hahahaha