August 17, 2010

menu di kala berbuka..


menu-menu sepanjang bulan puasa, tapi takde gambar ok.. sebab malas... huhu...

1st day puasa: Indian food

2nd day: Barra Cafe @ Ampang... malay food. siakap tiga rasa, sambal udang, baby kailan ikan masin, telur dadar, keropok lekor, sirap bandung, and tembikai as dessert. RM 60 per set. set for 4 person tapi kami makan bertiga je.. with T0pet and Suzi.

3rd day: buke di rumah. makanan sangat banyak sebab 7 orang semua pegi bazar. tapi bazar lain2... ni kawan2 Suzi, so aku pon kenal la diorang...plus my another housemate. memang sangat2 banyak...tak tipu... tak habes pon makanan nye. semua beli ikot napsu! aku makan, kuih tepung pelita (wajib), nasi kerabu, and murtabak.

4th day: sabtu... buka dengan pizza.. tapi disebabkan tamak, piza large tak cukup utk 2 orang, kita tambah ikan bakar and ayam percik. balik rumah masak nasi. tapi elok je makaan 3 slice pizza, dah kenyang. tapi kenyang sekejap je. pukul 9 makan nasi.. hahaha... oh tak lupa kuih kegemaran di kala bulan puasa, tepung pelita.

5th day: ahad... makan di rumah jugak.. beli kat bazaar @ Ampang... makan kuih tepung pelita, ayam percik, nasi lemak lauk ikan keli masak lemak cili api, kuetiau goreng. tapi kuetiau goreng tu share2 la.. sebab nampak macam tempting habis je, tu pasal beli, taknak kempuanan nanti.

hari keenam: ayam masak kicap la apa lagi!!! Tiba-tiba emo sebab tak daat beli kuih tepung pelita @ tako.


4 LoveLoLLipop:

$ue @nim said...

woit!!!!! kata diet.. ni makan mengalahkan ahli bina badan nih.. ekekeke

MYRAspberry said...

hahaha...tu lah pasalnya... camane la nak diet kan kalo makan macam ni... ni tak campur entry sahur lagi nih... lagi teruk..kakakakaka..

$ue @nim said...

tu la.. org kalu pose makin turun berat. kalu camni la, makin pose makin naik nih.. hehehe

MYRAspberry said...

dah dapat rasa dah ni makin posa makin naik.. huhu