August 24, 2010

ragut laptop!


ok...seperti macam yang aku janji semalam, nak cerita kisah time lepas berbuka kat Barra tu kan... Barra ni macam kedai no 4 5 dari corner lot la... kat cornet lot tu pulak ada satu kopitiam yang baru nak up camtu la.. nama tak yah sebut takpe kan...

so dah nama pon kitorang duduk open air kat luar kan, kedai2 diantara 2 kedai Barra n kopitiam ni pula tutup, so memang nampak la kan kejadian di depan kopitiam ni.. ada 2 3 bijik kereta je jadi penghalang but stttiiiiillllllllllll nampak...

oleh kerana kawasan kedai ni macam baru nk hidup macam tu, so tak banyak kedai bukak lagi. so memang agak sunyi skit la kawasan ni... dalam pukul 8.30 macam tu kitorang ada perasa satu motor ni naik berdua, dua2 pakai baju kaler grey, lalu je pastu macam usha geng2 table kitorang semacam jeee.... dah orang tengok camtu kite mesti la perasan kan...

pastu die g kat kopitiam tu benti kat situ. kat tepi sket la...bukan betol2 kat depan kopitiam tu. mamat yang dok belakang turun dari motor, cakap2 jap, then naik motor balik, blahhh....

tup tup ada datang pusing2 lagi dekat 7 8 kali kat area2 Barra and kopitiam tu... kitorang dah syak dah mesti nak ragut or curi je ni...sebab diaorang macam tengah aim something jeee... masing2 jaga handbag masing2. kitorang siap bagitau orang yang keje kat Barra ni lagi. ada staff dia siap pegang kayu dah menyorok tepi tiang...

then dalam kali kesepuluh diorang pusing2 naik motor kat tempat tu, kitorang usha lagi... mamat dok belakang ni turun jauh sikit. then jalan kaki laju2 menuju ke arah kopitiam ni. yanmg sorang lagi pulak naik motor ni, follow dari belakang.

tak sampai 10 saat la dia masuk kopitiam tu, lari2 sambil peluk laptop. lari terus naik motor. macam haraammmmmmm kan perangai???

ni jadi real ok depan mata kitorang. bayangkan la orang duduk dalam kedai yang kita rasa selamat pon boleh kena curik laptop, ni pulak yang dok jalan2 galas bag laptop, pegang handbag bagai. be carefull ok guys!

bulan puasa ok buat keja takde paedah ni....semua jadi terlalu pantas. staff Barra yang pegang kayu pon tak sempat nak kejar...

aku cerita ni nak bagitau korang je, jadikan pengajaran. kalo nak bawak laptop online kat mana2 pon hati2 la k... kita mesti tengah kusyuk je kan pandang laptop, orang datang cepat2 amek dari belakang kita mesti kita tergamam kan... so hati-hati eh...


2 LoveLoLLipop:

bspotgurl said...

ngerinye cerita u ni babe!
takutlah i bil alepak-lepak dgn laptop..erkk, kesian org yg kena curi laptopnye tu

MYRAspberry said...

ngeri kannn????

i yang tengok ni pon boleh tergamam, apatah lagi orang yang kena tu... so after dis hati2 ok...