August 26, 2009

mama oh mama

cite yang aku nak cite kat korang ni adalah kisah aku time aku balik Ipoh last week... agak kelakar funny jugak la cite ni... bagi aku la kan... bagi korang pon aku rase kalo korang tak gelak pon, mesti korang senyum nye...
kalo tak rasa nak senyum pon plis plis plis la paksa ok..??
hahahaha...gila!

hari Jumaat aritu aku tak gi mana2 pon..
just bersantai2 kat umah je layan tv n games...
abes sume channel aku tekan, walaupun takde cite best, aku tekan2 jugak sampai jumpe cite best..
ulangan wipeout la, ulangan amazing race la.. layankan aje untuk menghilangkan boring...
dan jugak memakbulkan harapan aku balik umah nak tengok tv puas2.. hehehe

dalam petang camtu, mama n papa keje tak balik lagi..
aku n adek2 je la yang ade kat rumah..
then ade sorang aunty ni aku panggil die Cik Ana datang..
Cik Ana ni taylor, kawan mama aku... aku pon knal Cik Ana ni..
die ni rapat la jugak ngan family kitorang.
die datang nak amek langsir raya kitorang nak jahitkan for raya ni...
naseb baek mama dah letak siap2 bungkusan gedabak kain2 langsir tu kat hall
takde la aku nak menggagau cari kan..
angkat kain langsir tu bawak g masuk kete Cik Ana...
pastu time die dah nak blah, die dah dalam kete dah ni, die bukak tingkap gaya cam nak sembang ngan aku la kan...

CA: balik sorang je ke?? cik abang tak balik?

me: haaa??? (tergamam kejap) eh.. (sambil senyum2 siput)

CA: keje Melaka ek? orang mane?

me: A'ah..keje je kat Melaka, orang KL.

CA: bila agak2 nak makan nasik minyak ni?

me: haaa??? uish...lambat lagi kot... (senyum2 simpul)


dalam ati... "mane la Cik Ana ni tau??? tak pernah lagi rasa nye die jumpe si BF. ni mesti keje mama ni"

luar ati... MAMA!!!!


2 LoveLoLLipop:

bspotgurl said...

Nasik minyak??!!! Jangan lupa invite kitorang wokeyyyy

LimeLoLLipop said...

jgn riso la.. mesti invite punye... tp lmbt lagi..dun worry..