August 7, 2009

tioman baby - part 3


sambung lagi cite tioman, lepas je dapat kunci and masuk bilik letak barang, tak sempat pon nak unpacked barang2, we ollss ada 'welcome drink'...
ala...minum air ice lemon tes je kot..
at least ade kan dari takde.. hehe... then kami terus meraba la cari makan...
belum lunch lagi nih... lapaa nak mati ok!
lunch first day ni je takde dalam pakej, laen sume dah include dalam pakej.
so first day ni je la kitorang cari lunch sendiri.
and if kalo tak cukup kitorang lapaar lagi ke lepas makan makanan yang dalam pakej tu, kene la pandai2 cari sendirik. :)

lunch kat kedai ape tah..lupe nak snap sbb lapaar melampau..
nasi goreng thai = rm8
nasi goreng cina = rm 8 jugak

selesai makan, balik rest sekejap... tapi jiwa raga aku bukan dok kat bilik..
dah ada kat tepi pantai dah.. hahaha...
sabar mira sabar.... baru lepas makan, rilex jap k.


around pukul 4 camtu, kami pon ke beach...
ada jugak yang tak turun dalam laut...


we ollss mandi dan jugak bersnorkeling kecil2an di pantai salang tu..
kat pantai ni pon dah cantik uollss... ikan2 sangat la banyak!

after mandi manda, wati sebok ajak g maen tarik tali...
free of charge kata nya... anjuran event Tioman Mega Dive yang tgh berlansung...
kami pon masuk la... tapi tengok2 syarat die 3 lelaki 1 perempuan...
sape lagi perempuan yang paling gagah a.k.a gemok dalam geng kitorang tu kalo bukan aku...???
jadi aku la mangsa... huhuhu... tak pernah2 aku men tarik tali ni tau...
first time in my life ok..


see.... semua muka bersemangat. hahaha....
yang penyokong2 pon sama... kate pon we ollss pegi 21 orang kan, confirm2 la we ollss punye penyokong pon dah cukup kuat suara2 nye. :)



haa... sampai tertonggeng la aku punye pulun tarik tali..
last2 we olls kalah kat second round..
first round menang ok!


otw nak balik ke chalet tu, kami jumpa ni...


tapi menatang ni takde la kaco kitorang pon...
die dok kat bawah jambatan ke chalet kitorang tu jek...
biawak a.k.a komodo...
hahaha...ada pulak komodo kat Mesia ni kan.
sangat gila besar ok! gemok macam pregnant pon ade die nih.


2 LoveLoLLipop:

maimanas said...

apsl xtangkap biawak tu??..bole wt panggang time wt unggun api...hehe..

weh..nnt forward kt aku harge package ko amik tu eh...

LimeLoLLipop said...

mai: owh...rase nye kalo nak tangkap pon kenyang sebulan kot.. so bia je la biawak tu idop. keh keh keh...nnt aku gtaw pasal pakej tu ok..