August 8, 2009

tioman baby - part 6


fuuhhh...! lap peluh jap. nak termuntah jugak tulis pasal tioman ni...
tapi takpe.. ini entry last pasal cite tioman ok...
pasni korang takkan nampak dah cite2 pasal tioman ni..
oh yess... lupa plak... lepas ni ada satu entry pasal budget g tioman ok..

last day which is hari isnin... tak banyak yang we ollss buat..
bangun pagi breakfast... itu pon ramai gengn kitorang yang tak join sebab still tido..
last nite pukul 6 pagi kot baru tido gara2 penangan 21.. bertukar2 tauke..
sape yang tau mane 21 tau la ape yang dimaksudkan...

menu breakfast:
  • nasi goreng
  • kuetiau goreng
  • mee goreng
  • roti + planta + jem
  • telur rebus
  • air teh susu

after breakfast around 9am camtu, we ollss g salin baju and turun ke laut buat kali terakhir.
mandi puas2 kasik itam.. dah la aku itam, lagi itam la jadinye.
hahaha...whatever! bukan selalu datang tioman nih..
wa kasik bedal puas2 itu laut...


last pose at the beach - ini candid ok..aku mcm tak stabil nak terjatuh, tu pasal badan senget semacam je. ala2 gedik pon ade ai tengok.


kitorang blah dari pantai tu dalam nak dekat kul 11 gak la..
balik bilik, mandi, kemas2, pack2 barang...
and then kul 12 lebeyh kitorang check-out la...
i hate this part sbb kami dah nak meninggalkan tioman...
me dont like!


group pic!!! gonna miss this trip...


ini adalah kat jeti, tunggu bot sampai...

we ollss punya feri katanya pukul 12.30pm, tapi around 1 gak la baru sampai.
dah la we ollss tempat first yang die amek, mmg kosong la feri tu kan..
tapi yang malas nye sebab kene pegi semua pantai kot utk pick-up orang lain..
tu yang jadi lambat...


kepenatan dalam feri kami semua dok tido je...
memang tak hengat dunia la punya tido..
tapi aku tak berapa nyenyak sebab perot kosong kan, so mual2 gitu..
bukan takat mual dah, aku rasa nak muntah sangat2, tapi tak keluar je..
seksa2! menyesal tak alas perut dulu before naek feri.
kitorang sampai jeti 3pm lebeyh gak la.. sooo lambat lembab!

sampai2 jeti g lunch. pastu g beli ole2 kat kedai2 kat jeti tu..
then chow!!!

opsss... no no no... otw to kl, kitorang singgah Umbai Melaka....
makan lagik dan lagik! tapi kat umbai ni takde sape kot amek gambar...
sume battery sudah kong marr... bukan batery camera, tapi batery body.. hahaha..
kene rm470... tapi we ollss tak payah kuarkan duit..
menarik kan?? :)

sampai KL tepat jam 1.45am.. btol2 depan umah si BF... masuk umah tros tido...
barang ape sume ke mane aku tak hengat dah... si BF yang angkat sume...
yang aku dok pikir dalam kpale hotak adalah tilam tilam jek..
saket badan weh seharian dari dalam feri masuk plak dalam kete...


p/s: bangun keesokan harinya adalah lambat. harap maklum! :)

0 LoveLoLLipop: