August 18, 2009

D'Tari ber :(


Sabtu malam Ahad telah berlangsung nya Evolusi Seni Tari (pertandingan tarian la senang cite) anjuran Pesta Konvo 37 UKM di Dataran Gemilang UKM.

macam pengacara Majalah 3 pon ada cara aku tulis ni.. hahaha...
so kitorang punye group kolej D'Tari hanta la wakil kan..
sebelum ni kan ade penah cite pasal tarian jugak kat sini..
tapi untuk kali ni aku tak menari la.. ai jadi pemantau saje uollsss...
bagi adek2 plak masuk..hehehe..

with d same koreographer, Topek, kami bawa tarian bertajuk Teratai.
gabungan Chinese, Indian & Malay dance.

::the dancers::


::D'Tari on stage::

lighting adalah super cantik! thanx to Topek again sebab die yang aga lighting.
tapi sayang nya kami kalah..
yes!! K.A.L.A.H.
tak menang satu ape pon... agak terkilan sebab juri cakap tak cukup konsep "1 Malaysia".
kalo dah kalah memang la akan ade rasa tak puas hati sikit kan...
kalo kalah sebab tarian tu memang tak cantik takpe la...
ni kalah sebab bias pon ade jugak... sebab juri tak profesional pon ade jugak.
amat amat sedeyh disitu.

after abes selesai majlis tu, our koreografer g la jumpe juri tu kan...
tanya kenapa we ollss tak boleh dapat tempat even tempat ke-3 sekalipun kan..
sembang2 punya sembang, kantoi one of the Juri hanya lah enari biasa saja..
tak pernah belajar ape pon. just penari.
and die boleh tanya balik our koreografer tu maksud 'Kreasi' yang terdapat dalam kitorang nye sinopsis.
Topek ape lagi, menjawab la...

"Kak, kreasi tu satu proses... saya belajar kat ASWARA tu, saya tau la kena konsep ke tak kak". bla bla bla.....

amek kau! kene sebiijik.

sebab ape aku cakap bias??
first, orang yang menetapkan syarat adalah orang yang same mengkoreograf team Johan.
second, orang yang memilih juri2 adalah orang yang sama mengkoreograf team Johan

adakah ini ADIL uollss??

korang mesti ada jawapan korang masing2 kan.
adat kalah menang, kami terima walaupun dengan rasa tak puas hati.

::sesi meratapi kekalahan::

::sedih sangat sebab masing2 menunjukkan usaha yang sangat mendalam, tapi tak menang:: :(

::Miss President (tengah), kesedihan::

penat Cik Hieda kite ni pakai contact lense dengan harapan boleh menang. habes rosak make up nanges banyak2 sangat.

tapi itu semua hanya sementara...
we ollss tak mudah putus harapan, tak cepat patah semangat.
balik koleh terus gembira dengan harapan, akan buat yang lebih baek pada sem depan!

::team members yang rase dah macam satu family even aku sangat jarang bersama dengan diorang::


4 LoveLoLLipop:

ChiLaBaey's said...

Takpe lain kali kita cuba sekali lagi... jangan putus harapan... kena menari tamil lebih kot baru boleh menang... :)

LimeLoLLipop said...

hahahaha... mungkin la kan...
bagos gak cadangan tu.. akan diusulkan pada koreo!

~LIZA~ said...

don't worry, there will be always a next time. as long as korang tau yg korang dah buat yg terbaik :)

LimeLoLLipop said...

yeah rite!!!