October 22, 2009

ciri2 menantu hantu...


PAPADOM bessttt kan??? tu la...sebab orang ramai cakap best, aku pon rasa nak tgk. daaannnn memang best pon. puas hati sangat2... apetah lagi tengok bersama si BF, Topet n Suzi. so malas nak review sbb dah ramai orang buat review.

after movie around 2.30pm, kami mencari tempat makan...punya susah nak decide nak makan kat mane, last2 end up lepak kat Sri Permaisuri dekat sket dengan rumah Suzi. lepak kat Original Kayu...

makan2 then tiba2 hujan turun dengan sangat2 lebat. nak lari pegi kereta pon memang tak dapat la. kalo boleh pon lepas masuk kereta mesti dah kuyup gila babi. so lepak lagi dan lagi. order itu ini dan lagi2. semua stok perut macam perigi, memang kena makan banyak. kena konon, padahal diri sendiri yang macam syaiton makan ikot napsu.

takpela... as long as im happy. tapi ramai jugak yang cakap, "mira, diet la sikit" huhu... ye la.. i will. in fact, aku dah tak amek dinner tau sekarang. stillll......tak turun2 jugak berat tu.

ok sambung cerita kat Kayu tadi. dalam pukul 5 macam tu, still hujan lagi. tapi macam dah reda sikit. so bajet nak belari la pegi ke kereta. tgk2 suzi ada payung dalam handbag dia. berkepit la i dgn dia. after sent her home, we (me, si BF & Topet) bergerak la balik ke Ampang.

otw balik tu, ada satu insiden berlaku.. kan hujan lebat, so ada satu tempat ni tiba2 macam air dalam gilaaa... Topet drive n dia tak perasan tgh laju main langgar je air tu. dalam jugak la dalam 1 kaki kot. tak macam tiba2 terstuck plus air memancut kat bonet depan lagi. sumpah aku terkejut sangat! then tiba2 lagi, after keluar je dari air tu, kereta broke down. enjin mati sendiri. tapi nasib baik bila start dia nak idup. thank God! so kami pon meneruskan perjalanan pulang ke Ampang. i slept at BF's place.

menantu hantu betol masuk rumah orang buat macam rumah sendiri 4 5 pagi baru nak balik. kata mak si BF. eh eh... tak.. aku tipu je. i kan menantu kesayangan. opsss... future!