October 20, 2009

mimpi...


selamat kembali ke alam blog selepas bercuti uolls... tiba2 blog pon nak cuti sama macam dalam kalendar bole?

haa....tajuk ni bukan pasal mimpi basah or what-so-ever ok...ni pasal mimpi2 yang dok bermain2 dalam tido kita. aku just curious, mimpi ni bole jadi betol ke eh kadang2? or memang sume mimpi tu mainan tido je? memang takkan jadi realiti?

aku selalu la mimpi2 ni.. tapi if aku tersangat2 la penat, badan memang tahap lembik melampau, tu confirm tak mimpi. tido pon tak ingat dunia kot. tapi kadang2 if aku take a nap lebih kurang 15 minutes pon bole mimpi woo... felik kan dengan mimpi ni?

aku penah jugak la mimpi yang macam tengah2 berlari ke, tercungap2 kan... then bila aku tersedar, trus aku rasa dada ni macam berdebar2 je.. serious weh! mak tak tipu...

dah tu ada jugak dalam mimpi tu aku nanges2, memang teruk2 punya nanges, ada kisah2 tertentu la, takkan aku nak cite kat sini pulak kan. dah nanges2 dalam mimpi tu, tetibe memang real meleleh kat pipi gua! memang betol air mata bukan air liur basi okay... mimpi macam ni penah la 3 4 kali jugak dalam.... mmm....dalam tahun ni kot.

korang ade ke mimpi yang extreme2 macam aku ni??



p/s: aku tengah menggila menyiapkan penulisan thesis ku untuk bab 4 & 5. Alhamdulillah 70% done.


7 LoveLoLLipop:

BULLET said...

bullet penah gak..dulu mase mude2 bullet penah keje kat satu pasaraye ni..jadi storeboy...kire penat la kan keje tu...membawak sampai malam mase tido ni..mimpi keje gak..esok pagi bangun tido mmg penat la...last2 benti keje...sebulan lebih jek keje situ...mmg penat...

n0n0n said...

aku penah gak mimpi extreme....mimpi jadi pahlawan yg menewaskan hantu puaka...sgt best siut....bila terbangun je aku terasa kuat mcm dlm mimpi tu,smua otot2 aku tegang mcm baru lepas wat keje berat.....then aku try la smbung tdo balik sbb aku nk tau ending tp hampeh,xdpt lak...ekekekeke

n0n0n said...

aku penah gak mimpi extreme....mimpi jadi pahlawan yg menewaskan hantu puaka...sgt best siut....bila terbangun je aku terasa kuat mcm dlm mimpi tu,smua otot2 aku tegang mcm baru lepas wat keje berat.....then aku try la smbung tdo balik sbb aku nk tau ending tp hampeh,xdpt lak...ekekekeke

Daud Mili said...

pernah mimpi makan kuih cekodok...termakan selimut...hahaha...

selamat hari hartal...~

MYRAspberry said...

bullet: wuuu..kalo before tido penat keje, bgn pg pon mmg terasa penat lg..

nonon: hahaha....klakar dowh. aku penah gak try2 sambung balik tido macam nak tau ending mimpi kan, tapi tak dapat pon ending nye.. :(

daud: hahahaha... nasib baek makan bantal, kalo termakan cicak jatuh dari siling bilik ke kan haru biru jadinye.

bspotgurl said...

takde mimpi-mimpi pun.. sebab I selalu je susah nak tido,.. kalau ye pun tertido kejap je.. pastu terjage balik..

MYRAspberry said...

bspotgurl: laa.... yeke.. i susah nak tido kalo susah ati je macam tesis tak siap lagi ke, ade problem ke.. kalo tak, senang je tido. tido melebih2 lagi tau.