October 6, 2009

her engagement

*entry ni dah di autopublishkan untuk hari semalam, tapi tak keluar plak.*

after raya aritu, macam dalam raya ke-5 kot, i got a message from my babysitter dulu.
dulu time aku kecik2 dia yang jaga aku. i mean, her family la...

aku panggil die ni, Mak Teh... tp dia ni bukan family aku pon. orang biasa saja.
tapi family kami and her family adalah sangat2 rapat since i was born.
kiranya macam mak Mak Teh ni, Opah, mak angkat papa la...
paham tak ni korang??

"Hi, u r invited to my engagement ceremony as follows:"
Date (26/10/09), time, bla bla blaa....

gila lama kan aku peram entry ni???

oh... nak bertunang dah makteh ni.
time puasa dia ada bgtau nak tunang. tapi aku macam terlupa. heee....
tapi, aku dah tau dah dia nak kawen ujung tahun ni... im happy for u Mak Teh!

the ceremony was held kat Klang. kat rumah uncle Makteh. Opah and her husband dah passed awal. so Makteh and adek beradek die yang laen anak yatim piatu la.

orang pon macam sedara2, kawan2 pon tak ramai.
100 orang pon tak sampai sebab goodie bag tak habes.


ok ni time aku belum sampai lagi. my family sampai awal from Ipoh, so tu pasal la diorang bergambar takde aku. :(



tema khemah, silver + pink! makanan adalah banyak melampau uollss...
macam agak lupa diri time nak amek2 makanan tu. bukan saja lupa diri, ketamakkan membuak2! hahaha...



ni la yang aku amek. makan secara buffet. takde sape rajen nak tolong hidang2 kat ko mira oi....

antara menu2 yang ada:
  • sambal udang + petai
  • kari ikan (suppeeerrr pekat, seeedddaaaaap!)
  • ikan kembung goreng simbah kuah cili
  • ikan keli berlada
  • sayur campur
  • nasi himpit + kuah kacang
  • agar2 gula merah santan

macam nak gila makan tak hengat dunia. nasi ok la itu je aku amek, takde tambah2.
tapi bab tang dessert tu. agar2 die meleleh ok punye sedap!
2 kali aku ulang amek agar2 saje yang penuh dalam pinggan. tak ke gila.
tapi time nak masuk kali ke-3 nak bangun amek, aku macam tersedar ni kat rumah orang.
bukan rumah ko mira!


muka mama & papa yang kekenyangan sesudah makan


ok ni la bakal pengantin nya... ala2 ayu gitu.



she got a ring and a bracelet.
cincin untuk risik, gelang untuk tunang. both from habib. meletops noks barang die!

aku pegi dengan si BF. tapi si BF malas nak enterframe kan. so takde gambar die.
majlis tu start pukul 12.30, kitorang sampai around 12 and balik kul 3 macam tu lepas makan2 sembang2 cerita kisah dulu.
sume orang nak bocorkan rahsia aku time kecik kat si BF.
tak suke tau ai. hahahahaha.


2 LoveLoLLipop:

bspotgurl said...

orang dah bertunang, u bila lak? - wahai si rasberry ;)

MYRAspberry said...

i??? hahaha... insyaAllah tahun depan..

wahaha..pengakuan berani mati!