October 1, 2009

jalan2 raya


hmm.. terasa macam ketinggalan pulak. Syawal dah masuk hari ke berapa tah, tapi aku baru sebok nak cerita 1st Syawal.
takpe la kan kot, at least korang tau kisah raya aku serba siket kan.

ok after orang balik semayang raya *aku tak pegi*, makan2 sume di rumah, buat ape yang patut, then we bermaksud kami semua satu rumah pegi rumah besan nenek ku itu..
yang mana rumah mak mertua Cik Na aku la...

tapi takde snap2 pic pon kat sane.
ye la... rumah orang plak, kalo rumah sedara mara sendiri takpe la jugak kan.
after an hour beraya kat sana, kami ke rumah Tok Ngah aku plak.
umah Tok Ngah tu dah kat area Penang plak.
around 30 mins from my kampung.

tapi masalahnye, sampai2 je umah kosong berkunci bermangga bagai.
ah.. sudah! orang takde.
then calling calling, diorang dah on the way balik.
so kami pon tunggu je la, tak kan nak patah balik kan.
sementara menunggu, kami satu family gila camera kot!

aku memang suka mirror, harap maklum.


she's my auntie, tapi 2 tahun lagi muda from me.

kiranya mak aku dah beranakkan aku, 2 tahun lepas tu baru nenek aku beranakkan dia ni la. paham???


mama papa pon sebok nak bergambar. tah ape yang mama jeling pon aku tak tau.


adik beradik perempuan dalam family mama ku.
Cik Na - Mama - Tasha


gegediks!


ok after 10 mins tunggu kat luar rumah, diorang the family pon sampai.
takde la weolss tunggu lame2 kan..
naseb baek cuaca tak pans kan, kalo tak, mampuih aku mengeluh sakan!


fatin - haikal -faris

fatin and faris adalah cousin aku. diorang adek beradik. laen kan, sorang berisi kuss semangat, sorang kecik je.. tapi diorang ni sangat la teramat2 rapat. sape kaco adek si Fatin ni, siap la dikerjakan oleh abang nya a.k.a si Faris.


5 tahun - 13 tahun - 6 tahun
nampak sangat si Fatin ni je gila camera.


ermm... lepas rumah ni ade lagi jalan2 rumah sedara dekat2 area umah nenek aku.
tapi koser la aku nak tulis sume kan.
sedara2 tu sume bole kate geng2 mama aku dulu la... time skolah2 dulu.
aku pon tak berapa kenal.
so tak payah update. senang cite. muahahahaha.
padahal tak nak mengaku pemalas kan!


1 LoveLoLLipop:

mummysya said...

Selamat Hari Raya dear...

Maaf Zahir Batin

Dari

Mummysya dan Family
mummysya.com