October 23, 2009

nasi goreng udang superb!


ok...rasanya kat sini aku takde jaja cerita aku nak balik Ipoh kan. sebenarnya, hari ahad lepas aku balik Ipoh wey... saje tiba2 homesick pulak. kalo ikotkan ati, ari sabtu lepas open house tu aku dah gerak balik Ipoh. tp memandang kan aku jumpa si BF n hang out ngan die pon jarang2 seminggu sekali je, so terpaksa la i batalkan niat tu.

then hari Isnin mama cuti lagi... so petang2 sket kami semua keluar me'rendek' a.k.a jalan2 gedik2 bontot kat Ipoh. hahahaha.... ke mana lagi kalo tak ke karok kannnnn.... mama pon macam gian nak karok je... tapi papa pasangan duet nye takde, so light2 je kot lepas gian. hehe

after karaoke, we went to makan at the famous gerai nasi goreng udang kat Ipoh. sape orang Ipoh tak tau, tak tau la den nak cakap apoo....


nampak tak ada kepala orang kat pic atas. ni kepala angah....dia perasan aku nak amek gambar dia. siap posing bagai lagi. motip aku nak amek gambar atas tu, hahaha....

kedai ni kat area2 depan balai polis Ipoh. IPD pe jadah tu kot. aku tak tau sangat. dekat jejantas. ai nak cakap lebih2 pon tak tau. tapi kalo nak suruh bawak tunjuk jalan konfim laju je. sebab aku ingat jalan, tapi tak reti nak describe sangat.


tadaaaaa!!! nasi goreng udang suda sampai... banyak tak udang die??? banyaaaakkkkkkkk kannn??? siap macam tutup2 nasi goreng tu lagi. ada la dalam 20 ekor lebih. pastu udang die goreng macam best je, garing2 sedap gitu... die cam masak sweet n sour pedas2 camtu la... terbaek lah! harga adalah rm6.50. tersangat la berpuas hati....

udang die punya banyak kan, sampai penah 1 time dulu, mama order nasi goreng biasa je.. pastu mama curik udang2 dalam pinggan anak2 dan laki dia... nampak sangat memang banyaknye udang die tu....


2 LoveLoLLipop:

cik eja^_^ said...

yer ker??

kat ipoh ker nie myra??

kat mane yek?

akak dok ipoh nie..

MYRAspberry said...

kat Ipoh le... tmpt nye kat depan IPD Ipoh... yang ade banyak kete2 polis. ade jejantas, kat jejantas tu.. satu jalan dengan perpustakaan Perak n stesen keretapi.