October 26, 2009

sampai genting permai resort...


korang pernah dengar nama hotel ni? aku nak jujur ni, aku memang tak pernah dengar langsung nama resort nih... ni pon tau sebab we ollss booked at sini. tempat laen sume dah fully booked haih...

resort ni pon kat bawah, kat area2 Gohtong Jaya tu. bukan kat atas pon. memang masak la nak kena naek atas and turun balik time event kan. tapi we got no choice. amek je la dari takde.

dan nak dijadikan cerita, kami bertolak from Ampang around 4.oopm macam tu la.. kalo ikotkan pukul 2, tapi biasa la janji melayu. pukul 2 baru jumpa, lepas tu nak pegi makan dulu la, beli itu la, amek ini la...macam2 perangai. layankan aje la kitorang pon.

sampai2 kami tak jumpa satu pon signboard apartment ni. nak kata aku rabun, memang pon. tp yang laen2 pon mmg tak nampak. kitorang dah naek sampai atas genting dah, sampai kat theme park tu dah kot terpaksa turun balik nak cari apartment ni. time otw turun tu baru nampak signboard. tu pon alahai cenonet nye kecik je... no wonder la kitorang tak nampak.

kami amek dua apartment (2 bilik 1 apartment) share2 saje. ada jugak yang tido kat hall.. bayangkan la 9 orang satu apartment. tapi kitorang mintak extra mattres la kann.. nak amek bilik banyak2 pon kitorang just nak lepak after event je, bukan nak dok dua tiga hari kan. so menyempit pon sempit la asal ada tempat rehat dan mandi.

view from car park

kami bersembilan lepak2 kat tempat yang aku tanda hijau kat atas tu. sambil makan2 makanan yang Wati bawak..dia masak nasi hujan panas, kari daging, ayam masak merah dan fries ok. bagus betol. ciri2 keibuan terserlah. bawak makanan untuk anak2 dia yang kebulur.

kami bersembilan adalah...
Me, si BF, Topet, Suzy, Wati, Iqmal, Azie, Achid, & Yanie...

tapi bukan ini je jemaah kami ke zon-laju (sila translate), ada ramai lagi Fuad, Boy, Razi, Awie, Juling, Jeff, Mel, Eddy dan lagi2 tak ingat. tapi diorang bilik lain. sebelah je pon. :)


**i had so fun wit Yanie my gurl not si BF. hahahaha... tunggu next entry ok!**

0 LoveLoLLipop: