October 15, 2009

jom bersosej rebus...


semalam Syak sleep over at my room... memang dah tersedia toto tebal yang macam tilam lagi haa aku bagi dia. tu yang macam selalu nak datang tido bilik aku sebab best kannn... kami adalah sangat malas malas malas kuasa berapa tah nak keluar g makan. luckily aku ada beli sosej petang tu, so what we need to do is just boil it! sosej rebus la katakan.

bahan2 yang diperlukan:

sos cili from AgroMas n tomato from Heinz

dan sepeket frankfurter a.k.a sosej!

korang nak tau mane aku dapat sos AgroMas tu?? dah name pon si BF keje FAMA kan, harus la barang2 FAMA berderet kat bilik aku. dari kuah rojak, kicap pedas, sehingga la ke kerepek ala2 pringles bagai. untung tak untung kan. dah sedikit jimat disitu. siap ade aku hantar balik Ipoh lagi la tak macam banyak plak die bagi.

ok cara2 die sonang je bai... masak air dalam water heater, agak2 nak mendidih dah masukkan je sosej dalam tu. aku biar je sambil mendidih sekali ngan air. takde nye aku nak celup2 je. letak rendam je haa dalam air. mudah lagi pantas!


taadaaa!!! sosej / frankfurter rebus are ready to eat now!




oh muka sangat selekeh di bilik. abaikan jugak tshirt n labcoat yang tergantung kat belakang tu. semalam panas yang hamat okay. sebab tu berikat rambut klip2 bagai tu. nasib baek pakai lagi baju, kalo ikotkan nak buang tebiat, dah bo*el dah. opss...dah melebih.


4 LoveLoLLipop:

chipsmore said...

perghhh..terliur tengok sosej ni..hehe..
klik klik ur nuffnang ;)

cik eja^_^ said...

hehe,,
sempoi laa rebus dalam kettle hehe..
tak penah di buat orang lagi hehe..
memang sedap pun...

MYRAspberry said...

hahaha..biasa la.. student life katakan...

MYRAspberry said...

hahaha..biasa la.. student life katakan...