September 18, 2009


aahhhh... best nye bau udara Ipoh. takde la jerebu sangat macam kat KL.
walaupon aku dok Bangi, still naik bas kat KL kan.

im home now. sahur and berbuka semala with me familia.
seronok ok. ade ke student sape2 yang tak balik lagi?
kesian ooo kalo student tak balik jumpe parents diorang lagi.
kat hostel macam dah kosong je aku rase.
tetibe tinggal kite je tak balik lagi, harus la sedih kan??

so harini mama suh aku buat kuih raya la pulak kan.
memang nak buat pon actually. sebab mama still keje today.
tapi last 3 days die dah buat our favourite kuih raya ni.
Biskut Buah Pinggang. sedap wa cakap lu!
mama siap buat 2 adunan lagi kot. banyak kaannn....



ini gambar from hphone adik aku. aku mane la ade nak snap gambar time dah siap buat kan.
now dah ade dalam balang2 kuih. tapi kadang2 balang tu terbukak sendiri oh. ^0^
sebab sekarang dah kurang je aku tengok isi dalam tu. hehe

ok today punye kuih raya yang kene/nak dibuat.


shortbread

tart nenas

sumber gambar: google


sumber harus la google kan kate tak buat lagi.
oh, nak buat kek jugak. larat ke nak buat banyak2 ni??
hmm...wish me luck k uollss!


0 LoveLoLLipop: