September 16, 2009

mood raya


tiba2 mood raya dah datang kan... so ada LAGU kat page ni.
lagu raya.. feeling2 raya la sket kan..
kang orang cakap aku takde perasaan langsung plak...
even busy sekalipun tetap kene menyambut kedatangan Syawal dengan hati yang gumbira ceria.

class kebanyakan dah takde. today and esok memang takde class..
tapi bagi aku yang busy dengan thesis ni haruslah kluar masuk lab pagi n malam kan.
takpe sanggop! asalkan dapat abes dis sem.

siang2 pon bosan jugak. selalu dapat mesej2 jugak dengan si BF.
tapi ni tak. he said sekarang die tersangat2 lah busy.
die macam nak settle kan sume keje sebab cuti raya lame.
khamis ni si BF dah start cuti raya. sampai la Isnin seminggu lepas raya.
lama kan??? tu la pasalnye die membusy jek minggu ni.
sampai bukak pose pon kat office okay!!!
aku macam sentap sorang2 sebab die macam ignore aku. boleh??

hahahahaha... wateva lah mira.

aku teruja pulak tibe2 nak balik raya. tapi pikir pasal thesis terus down balik.
haha. ok aku balik hari khamis. bus pukul 3.30 pm.
mula2 ingat nak balik lepas berbuka sebab nak buke with si BF, tapi die tak kasik aku balik malam lah pulak. tu yang naek bas siang tu.

mama asek2 sket2 call call cakap kuih raya apa semua tak buat lagi.
hahaha. kene tunggu aku balik jugak ke???
oh habis la meletup oven nanti kalo aku nak run sume jenis kuih sekaligus!
larat pulak kan nak buat banyak2.
rumah aku memang tak cukup kalo kuih raya tu buat kat kedai.
sume macam tong buruk punye melantak kuih raya.
so terpaksa buat. ;(

btw, mama n papa cuti seminggu. gila semangat kan cuti lama2.
before this macam cuti 4 5 hari jer diorang.
takpe la.. biar diorang semangat raya, asalkan diorang hepi.
mesti diorang hepi jugak tengok aku dok bersakan buat analisis data, tulis thesis bagai nanti.

haish! mencik ok ada perasaan ni. tabuley raye puas2.
teringat macam time SPM dulu. eh ye ke aku SPM lepas raya??
ye ar kot... time raya2 pon kene study tau. '-_-'


ok itu saja entry kali ini. bubye readers!


4 LoveLoLLipop:

BULLET said...

pandai ye buat kuih raye? buat biskut mende? bak mai skit ye.. hehe

orkedanza said...

SELAMAT HARI RAYA MIRA!

n0n0n said...

selamat hari raya....jemput ddtg raya umah aku kat ipoh nnt...wakakakaka.......

LimeLoLLipop said...

to bullet: yes! kami memang pandai buat abeskan kuih raya.. hahaha.. mama yang uli2 adun sume. anak2nye hanya tolong buat bentuk, bakar2, susun2 jer.

orkedanza: SELAMAT HARI RAYA JUGAK!!!

n0n0n: jemput2 dtg umah aku jugak...