September 3, 2009

lampu merah


aku ada satu projek akhir untuk satu subjek ni...subjek ni memerlukan kitorang mencipta barang untuk memudah kan kehidupan la...subjek ni adalah subjek Teknologi & Inovasi.. HARUS la kene cipta2 reka2 kan..

so kami ada idea buat apa itu perlu dirahsiakan dulu.. nanti bila dah siap sah2 confirm2 aku akan letak cite kat blog ni okeh..

so projek tu memerlukan we olls cari emergency lamp... ala, korang tau tak lampu yang polis dok pakai time ade roadblock tu?? yang die pegang pastu goyang2 suh kereta berhenti tu.. selalu nya warna merah kan.. dapat imagine tak?? aku google jugak gambar nak bagi korang tengok, tapi tak jumpe pon! ;(

kitorang beli kat satu kedai hardware kat area2 Bangi saje.. kedai cine la of course kan...

dah setel nak bayar sume tu, tauke tu pass beg plastik kat kitorang.. then die tanye.


Tauke: U mau buat apa ini lampu??

Me: Ada projek sket la tauke...

Tauke: Owh... wa ingat lu mau pakai raya...


hahahahahaha... kami dah gelak2 dah.. dalam hati, ade ke nak pakai time raya. pastu aku pon nak sambung la lawak tu kan.. aku tambah sket lagi..

Me: boleh jugak tauke buat pakai time raya... nanti tahan2 kereta orang, suruh masuk2 rumah ada open house open house (sambil semangat jerit2 agak kuat perkataan open house tu plus buat gaya2 macam polis tengah tahan kereta guna lampu merah tu)


hahahahaha... tauke tu pon layan jek. :)


2 LoveLoLLipop:

bspotgurl said...

hai silampu merah.. project besar nampakkk

LimeLoLLipop said...

hehehe.. xde la besar mane pon.. if dah siap nnt konfem korang gelak2 tgk hasilnye..